Kantoor Geotax behaalt BREEAM Excellent certificaat 

Het nieuwe kantoorpand van GeoTax in Geldermalsen heeft BREEAM Excellent oplevercertificaat behaald en is daarmee bekroond tot een uitermate duurzaam pand. Bij het ontwerp van het kantoor is gestreefd naar maximale duurzaamheid, hierdoor is in december 2014 het BREEAM Excellent ontwerpcertificaaat al behaald. Het kantoorpand van GeoTax is ontwikkeld door DLH Ontwikkeling Zwolle en gebouwd door Wessels Rijssen, een onderneming  van VolkerWessels. De installaties zijn geëngineerd en aangelegd door VolkerWessels onderneming Dubotechniek.

BREEAM is het instrument om integraal de duurzaamheid van (nieuwe) gebouwen te meten en te beoordelen. Binnen dit project is Expert-rol volledig uitgevoerd door de ontwikkelaar, aannemer en installateur.

Het ontwerp van het duurzame kantoor is gebaseerd op het principe van de drie stappen van TRIAS Energetica:
1. Energieverspilling wordt tegengegaan door een compacte gebouwvorm, hoogwaardige vloer-, gevel- en dakisolatie en toepassing van tripple beglazing. Daarnaast wordt LED-energiezuinige met veegpuls, daglichtschakeling en aanwezigheidsdetectie toegepast. 
2. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van energie uit duurzame bronnen. Er is een warmtepomp met gesloten bodemwisselaars toegepast voor verwarming en koeling van het pand. En het dak van het kantoor is voorzien van zoveel mogelijk PV-zonnepanelen.
3. Voor de resteterende energiebehoefte wordt zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen. 

Dit kantoor belandt hierdoor in de top 20 van meest duurzame kantoren in Nederland.

Toon afbeelding

BREEAM Excellent Certificaat Geldermalsen