Start Nieuwbouw Geldermalsen

Gezamenlijk persbericht
Geldermalsen, 7 mei 2015

Starthandeling kantoor GeoTax en 18 woningen KleurrijkWonen

Op locatie de Zeshoek te Geldermalsen werd donderdag 7 mei jl. de starthandeling verricht voor de nieuwbouw van het kantoor voor GeoTax en de 18 huurwoningen voor KleurrijkWonen. Aan wethouder Van Meygaarden en directeuren van KleurrijkWonen en GeoTax was de eer om het presentatiebord met de impressies van het kantoor en de woningen te onthullen. Beide projecten zijn ontwikkeld door DLH Ontwikkeling Zwolle en ontworpen door De Bruin Architecten.

GeoTax, onderdeel van Procura Groep, was gevestigd in een oud huurpand in Geldermalsen. Procura Groep heeft met assistentie van DLH Ontwikkeling Zwolle in Geldermalsen gekeken naar een locatie waar nieuwbouw van een eigen kantoor mogelijk was.

Uit deze selectie is locatie 'De Zeshoek' aan de Kostverlorenkade 16 geselecteerd. De gemeente Geldermalsen heeft vervolgens haar medewerking verleend om aldaar een nieuw kantoor te mogen realiseren.

Het kantoor wordt gerealiseerd in opdracht van Procura Groep. Het gaat om een kantoor in twee bouwlagen met een totaal oppervlak van ca. 1.100 m2 BVO. Op het omliggende terrein wordt voorzien in maaiveld parkeren voor auto's en een fietsenstalling.

Het betreft een uitermate duurzaam kantoorpand. Het pand wordt onder andere voorzien van driedubbele beglazing, een warmtepompinstallatie en zonnepanelen op het dak. Voor het ontwerp van het kantoor is een BREEAM-certificaat verkregen met als score Excellent (vier sterren).

Verder bestaat  het plan uit 16 eengezinswoningen en 2 levensloopbestendige woningen. Splinternieuwe woningen die volledig beantwoorden aan de eisen van deze tijd, maar ook ruim van opzet zijn en bovendien van alle gemakken voorzien zijn. Met trots presenteert KleurrijkWonen het nieuwbouwproject vlakbij het centrum van Geldermalsen: ‘De Zeshoek’. De 2 levensloopbestendige woningen zijn in de bocht van Het Lingeplein naar de Badweg gesitueerd. De woningen worden allemaal in de sociale sector verhuurd. De eengezinswoningen beschikken over een tuingerichte woonkamer met veel glas. Aan de voorzijde bevindt zich een open keuken. De levensloopbestendige woningen hebben naast een ruime woonkamer ook de slaapkamer en de badkamer op de begane grond.

De woningen worden aangeboden op www.woongaard.com. Om in aanmerking te komen, moet u bij Woongaard ingeschreven zijn als woningzoekenden. Bent u nog niet ingeschreven? Ga naar www.woongaard.com. U kunt zich dan inschrijven.

De realisatie van het project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Het project wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Wessels Rijssen en Dubotechniek uit Zaltbommel.

Toon afbeeldingen

Start Nieuwbouw Geldermalsen