Studentenhuisvesting Pannekoekendijk Zwolle

Aan de Pannekoekendijk/Roelenweg zijn 357 studenteneenheden en een zorgcluster ontwikkeld in opdracht  voor VolkerWessels.

Het plan wordt breed gedragen door de Zwolse onderwijsinstellingen die hiermee hun wens op extra woonruimte nabij de binnenstad in vervulling zien gaan. Het nieuwe zorgcluster voorziet in de behoefte van verslavingszorg. Deze zorg wordt uitgevoerd door Tactus, die tot voor kort tijdelijk gehuisvest was aan de Oostzeelaan in Zwolle.

Plannen

Het gebied wordt opgedeeld in drie blokken. De zogenoemde blokken A en B zijn een combinatie van 206 studenteneenheden en het zorgcluster. Blok C voorziet in 151 studenteneenheden. De studentenhuisvesting bestaat uit zelfstandige eenheden van circa 28m2 met een eigen toilet en douche. Zowel de studenteneenheden als het zorgcluster krijgen een aparte afgesloten ingang die alleen toegankelijk is voor de bewoner. Het zorgcluster wordt gevestigd in blok A op de eerste drie verdiepingen. In een latere fase zal blok D worden ontwikkeld op de plek waar nu parkeerplaatsen zijn gepland.

Belangrijke investering

DeltaWonen en de SSH zijn de kopende partij. De gezamenlijke corporaties, deltaWonen en SSH, investeren ca. € 35 miljoen in de plannen. Met dit project realiseren partijen de broodnodige extra woonruimte voor de Zwolse studenten. Het project komt mede tot stand door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. De overheden dragen elk € 2 miljoen bij.

De totale overheidsbijdrage komt daarmee op € 4 miljoen. Gedeputeerde Bert Boerman: “Wij vinden het als provincie belangrijk dat bij de ontwikkeling op deze beeldbepalende plek aan de rand van de binnenstad ook de ruimtelijke kwaliteit verbetert. Daarom hebben wij met de gemeente afgesproken dat wij uit de Essentgelden ruim twee miljoen euro bijdragen aan dit project.”

Projectinformatie / Factsheet

Opdrachtgever
VolkerWessels
Ontwerp
De Zwarte Hond Groningen
Partners
Status
gerealiseerd
Website

Kom in contact!

Wilt u weten wat DLH Projectontwikkeling voor u kan betekenen?
Voor een nadere kennismaking maken wij graag tijd vrij.

‘Tijd kan met de juiste instelling altijd worden omgezet naar toptijd’